gratis verzending bij bestellingen vanaf €75,-

Over DOUXX

Bij Douxx staan wij voor het maken van bewuste keuzes, met respect voor mens en milieu. Dit doen wij door te kiezen voor duurzame materialen en tijdloze ontwerpen. De collectie van Douxx bestaat uit een smal assortiment tijdloze items die passen in elke garderobe. Alle items zijn er in verschillende kleuren waardoor er altijd een kleur is die past.

Onze Aanpak

Als modemerk willen wij laten zien dat het anders kan en hopen wij een verschil te kunnen in de reguliere fast-fashion industrie. Naast ons transparante beleid doen wij dit ook door het reguliere mode-systeem te doorbreken. Zo doen wij niet aan seizoensgebonden collecties. Onze items zijn niet gebonden aan trends en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ook doen wij niet aan uitverkoop. De reden hiervoor is dat wij het belangrijk vinden dat alle partijen in de productieketen een eerlijke prijs ontvangen. Daarnaast wakkert uitverkoop massaconsumptie aan. Hier staan wij niet achter. Als laatste bepalen wij de productie zoveel mogelijk aan de hand van de vraag, om zo overschot te minimaliseren. Eén keer per jaar bepalen wij aan de hand van de voorraad en de vraag hoeveel stuks wij gaan produceren. Op deze manier kunnen wij de items zo veel mogelijk gebundeld naar Nederland vervoeren en voorkomen wij grote voorraad overschotten.

Over Yara en Lotte

Wij zijn Yara en Lotte. Eigenaresses van Douxx.

Ons verhaal begon op de middelbare school. Hier werden wij vriendinnen met daarna ook een gezamenlijke ambitie. Samen wilden wij namelijk een onderneming starten met duurzaamheid als uitgangspunt.

Deze ambitie werd een concreet plan in 2022, in augustus 2022 opende wij namelijk onze eigen lifestyle winkel LOYA in Breda. Het doel van deze winkel is om duurzaamheid toegankelijker te maken door verschillende, duurzame lifestyle producten aan te bieden onder één dak. Alle producten bij LOYA zijn met aandacht geselecteerd, zo letten wij erop of producten met respect voor mens en milieu zijn geproduceerd. Transparantie vinden wij hierbij erg belangrijk. Zo kwamen wij ook in contact met Douxx. Een puur, transparant merk met tijdloze, klassieke items. Naast het verkopen van Douxx in onze eigen winkel kregen wij de kans om eigenaar te worden van dit mooie merk. Deze kans hebben wij met vier handen aangegrepen. Wij geloven namelijk erg in het gebruik van pure, natuurlijke stoffen van goede kwaliteit die de basis vormen van een tijdloze garderobe.

We zijn een kleine onderneming, maar met grote dromen. Zo hopen wij een duurzaam verschil te kunnen maken in de reguliere kledingindustrie en samen met jou deze droom waar te kunnen maken.

Wij hopen dat jullie genieten van onze tijdloze items!

Ontdek onze nieuwste items