gratis verzending bij bestellingen vanaf €75,-

Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk transparant te zijn over ons merk en alles wat nodig is om onze items te kunnen maken. Transparantie is volgens ons namelijk een van de startpunten die nodig is om de kledingindustrie te verduurzamen. Daarom vertellen wij per product waar de grondstoffen vandaan komen, waar de productie plaatsvindt en welke partijen er betrokken zijn bij het maken van deze producten. Zo weet jij wat je draagt! Daarnaast werken wij alleen met gecertificeerde fabrieken samen, waarbij medewerkers onder veilige omstandigheden werken en een eerlijk salaris ontvangen. De fabrieken waar wij mee samenwerken worden gecontroleerd aan de hand van een compliance audit, waarbij onder andere wordt geëvalueerd of er wordt voldaan aan redelijke werktijden, eerlijke lonen en de geldende milieunormen. De fabrieken waar wij mee samenwerken in Portugal zijn allemaal gereguleerd volgens de Europese Unie normen.

Materialen & fabrieken

Onze producten worden allemaal in Nederland ontworpen en volgens voornamelijk in Europa geproduceerd. Hiervoor werken wij samen met verschillende fabrieken in Portugal. Iedere fabriek met zijn eigen vakmanschap. Waarbij goede werkomstandigheden voor de werknemers zijn gegarandeerd. De kleurstoffen die worden gebruikt om onze items te kleuren zijn OEKO-TEX gecertificeerd en voldoen aan de eisen die worden gesteld door de Europese Unie.

100% merinowol

Onze wollen items zijn gemaakt van 100% merinowol. De fijne en zachte vezels van deze wol zorgen ervoor dat het in tegenstelling tot reguliere wol niet kriebelt. Daarnaast heeft merinowol ook een ander groot voordeel; namelijk het reguleren van vocht en warmte. Hierdoor zorgt merinowol er tijdens koude dagen voor dat warmte wordt vastgehouden en werkt het juist verkoelend op warme dagen. Merinowol is daardoor geschikt om tijdens alle seizoenen te dragen.

Alle 100% merinowollen truien, sjaals en mutsen worden geproduceerd bij Inarbel in Portugal. Inarbel voldoet aan de ISO 9001-2015 norm en de OEKO-TEX norm. Inarbel is onder andere gespecialiseerd in de productie van wollen items. De wol komt uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika en is volledig mulesing vrij. Het wol wordt geweven bij Lanerossi, in Italië. Lanerossi is onderdeel van de Filivivi groep. Zij hebben zich als doel gesteld om de milieu-impact te minimaliseren, door onder andere aandacht te besteden aan de productieprocessen, de omgang met natuurlijke hulpbronnen en het gebruik van hernieuwbare energie. Naast het gebruik van hernieuwbare energie richt de organisatie zich tevens op reductie van het energieverbruik. 

Bij het gebruik van chemische stoffen, die nodig zijn voor de productie, streven ze naar het vinden van de veiligste optie, voor zowel het milieu als de gezondheid. Inarbel vangt het textiel-afval, wat bij de productie als reststof overblijft, op. Deze reststoffen worden naar recyclingbedrijven gebracht voor hergebruik.

Biologisch katoen

Onze katoenen sweaters zijn gemaakt van biologisch katoen. Bij het telen van dit katoen worden geen genetisch gemodificeerde zaden gebruikt en wordt zoveel mogelijk natuurlijk regenwater gebruikt. Bij het telen van biologisch katoen worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Door producten te maken van biologisch katoen, wordt het gebruik van pesticiden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch geminimaliseerd.

Onze items van biologisch katoen worden geproduceerd bij Aldoar in Portugal. Het biologisch katoen is afkomstig uit Turkije. In deze fabriek in Portugal worden de stof overschotten ook verzameld en deze gaan vervolgens naar het recyclebedrijf Sousas & Sousa in Portugal. Zij zijn gespecialiseerd in het recyclen van textiel afval.

Pima katoen

De samenstelling van de polo’s is 97% Pima katoen en 3% elastaan. Pima katoen onderscheid zich van regulier katoen door de sterke vezel, doordat de vezel fijner is dan regulier katoen en door de langere vezellengte. Vezels van Pima katoen zijn namelijk 35% langer in vergelijking met vezels van regulier katoen. Deze langere vezellengte resulteert in een zachtere en glanzende stof. Pima katoen heeft daarbij als eigenschap dat het kleur beter opneemt en ook vasthoudt. Hierdoor blijft de kleur van de polo’s extra lang mooi.

Het Pima katoen wat voor de polo’s wordt gebruikt is afkomstig uit Egypte. Het garen is gemaakt bij Tearfil in Portugal.

De polo’s worden geproduceerd bij Blutex in Portugal. De pique stof voor de polo’s wordt ook gebreid door Blutex. Zij beschikken over verschillende circular knit machines waarmee ze stoffen maken voor de eigen productie. Ook maken zij zelf de kragen en cuffs voor de mouwen. Deze cuffs worden gemaakt op flat knit machines.

In deze fabriek worden stof overschotten (bijvoorbeeld snijresten) verzameld en vervolgens door een externe partij gebruikt om tapijten van te maken. Blutex voldoet aan de NP en ISO 9002 norm.

Verzending en levering

Het maken van bewuste keuzes willen wij zo ver mogelijk doorvoeren in onze bedrijfsvoering. Zo streven wij ernaar om jouw bestelling zo milieubewust te bezorgen. Hiervoor maken wij gebruik van Fietskoeriers en PostNL.

Ontdek onze nieuwste items